Visste du at det er mulig å refinansiere lån med sikkerhet i bilen din? Dette kan være den perfekte muligheten til å få økonomien din på stell. Begrep som sikkerhet og pant er noe man ofte ser i sammenheng med lån og refinansiering. Det er en veldig enkel grunn til det. Når bankene gir deg et lån eller lar deg refinansiere vil de være sikker på at du kan betale tilbake. Derfor lar de deg gi en garanti hvor de kan få noe av samme verdi eller mer tilbake om du ikke betaler.

Hvorfor bruke bil som sikkerhet?

Mange velger refinansiering med sikkerhet i bil fordi de ikke har god nok kredittscore. Hva vil det si? Du har sikkert opplevd å motta et brev hvor det for eksempel står at du har en kredittscore på 12 eller 567. Det er fordi kredittselskapene vurderer din situasjon og evne til å tilbakebetale lånet. Du blir gitt et tall mellom 1 og 100 eller 1 og 1000, avhengig av hvilket system selskapet bruker.

Om du har en svært høy score betyr det at du er veldig lav risiko. Du kan med andre ord enkelt ta ut et lån eller til og med refinansiere eksisterende lån. Hvis du derimot har en lav kredittscore er det vanskelig å låne penger. Det er derfor mange velger å ta sikkerhet i bil eller hus for å kunne låne penger.

Hvordan fungerer lån med sikkerhet?

Et lån med sikkerhet i bil eller hus fungerer på en ganske enkel måte. Som med alle andre lån kommer de som låner deg penger til å sende en regning hver måned. Om du ikke betaler, risikerer du å få en purring med ekstrakostnader. Hvis du har tatt lån med sikkerhet i bil eller hus kan banken ta dette fra deg om du enda ikke betaler.

Skulle du ha problemer med å betale tilbake lånet ditt er det viktig at du tar grep. Kontakt långiveren din og forklar situasjonen. Långiveren kan da gi deg en alternativ nedbetalingsplan hvor du kan unngå å miste eiendeler.

Ting å ta i betraktning

Hvis du vurderer refinansiering eller lån med sikkerhet i bil, er det vesentlig at du spør deg selv noen spørsmål. Trenger du lånet? Har du råd til å betale ned månedlige regninger? Hva skjer om du mister bilen som er pant i lånet?

Hvis du for eksempel trenger bilen i forbindelse med jobb eller studier, er det kanskje ikke så lurt å bruke bilen som sikkerhet? Og hvis du likevel gjør det, så må du sørge for at du har råd til å betale ned lånet.

Når du vil låne

Når du har tatt en avgjørelse og det er rett for deg å låne penger eller refinansiere med sikkerhet i bil, er det andre ting du må ta i betraktning. I disse dager er det veldig mange selskaper på nett som kan gi deg et lån. På grunn av denne konkurransen er det mulig å finne svært gode betingelser om dagen.

Du bør se på aspekter som renter og tilbakebetaling før du tar et valg. Sjekk betingelsene for alle selskapene du finner på nett som tilbyr refinansiering eller lån. Sammenlign alle vilkårene for å finne den avtalen som passer aller best for deg.

Vær på vakt

Husk også at jo lenger periode du velger å betale tilbake lånet på, desto mer må du betale i renter. Det kan derfor lønne seg å betale et større beløp hver måned, selv om det betyr at du har mindre penger å rutte med. For i det lange løp har du mye mer penger til gode.